woensdag 11 maart 2015

Op leeruitstap met de zesde klas!

Fawaka? Hoe gaat het er nog mee?

Met ons gaat alles goed. Deze week is het onze laatste stageweek en we hebben al wat nieuws meegemaakt. Maandag was het een normale lesdag. Stefanie gaf les in haar klas, namelijk 6B en Tessa in 5A.

Op dinsdag stonden we allebei alleen in de klas. De juf van 6A was afwezig, waardoor de mentor van Stefanie les gaf in deze klas. Daardoor nam Stefanie alle lessen over. Ook bij Tessa was de juf uit de andere klas afwezig. De mentor van Tessa besloot dat Tessa les mocht geven in het ander vijfde leerjaar, zo leerde ze ook nieuwe leerlingen kennen. Wij hebben hier al goed ervaren hoe het is om zelf een klas te hebben. Deze ervaring leert ons dat het ons droomberoep is!

Vandaag, woensdag, mochten we mee op leeruitstap met de zesde klas. We vertrokken na het gebed met de bus richting de hoofdstad. Om 9 uur kwamen we aan bij onze eerste locatie. Op deze plaats kregen de leerlingen uitleg over sparen en omgaan met geld. Deze uitleg gebeurde aan de hand van educatieve spelletjes. Om 11 uur was het tijd voor de tweede locatie. Al wandelend verkenden we de monumenten in de stad. Met een groep van 60 leerlingen was het enorm moeilijk om uitleg te geven, daardoor was het vooral kijken en foto's nemen. De derde locatie was de hermitage mall. Dat is een groot winkelcentrum. Hier kregen de leerlingen de kans om even rond te wandelen, maar ook om te eten. De McDonalds was erg geliefd. Het verschil is wel dat ze hier enkel kip en vis verkopen. Dit komt omdat er hier heel verschillende godsdiensten zijn.
Om 14uur vertrokken we terug naar Groningen. Het schoolhoofd stond ons om 15uur al op te wachten. Alle leerlingen en mentoren waren moe van het wandelen, maar we hebben er allemaal enorm van genoten.

Nog twee dagen en onze stage is ten einde.We zijn al aan het brainstormen, hoe we afscheid gaan nemen. We houden jullie op de hoogte!

Tot binnenkort!
Stefanie en Tessa
Via memory leerden de leerlingen het verschil tussen wensen en benodigdheden.

Via een quiz leerden ze omgaan met uitgaven en inkomsten.

Alle juffen op een rijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten