zaterdag 14 maart 2015

Afsluiter van de stage!

Hallo iedereen!

Onze stage zit er jammer genoeg op. We geven je nog een overzicht van onze laatste twee dagen.

Donderdag 12 maart
Op donderdagochtend vertrokken we zoals gewoonlijk naar school. We zaten al helemaal in een sfeer van afscheid nemen. De avond voordien hadden we bij het schoolhoofd een intervisiegesprek gehouden en nadien nog gezellig nagepraat en gegeten. Tijdens deze gezellige avond werd er besloten dat we de dag nadien mochten observeren in de kleuterklas.

Dit deden we dus. Het was kijkdag voor de ouders. Zij mochten een kijkje nemen in de klas van hun zoon/dochter, maar ook even zelf terug kind zijn in de klas. Voor ons was het ook heel fijn. We observeerden bij de 5-jarige kleuters. Zij leren de verschillende letters en klanken al veel vroeger als bij ons. Vandaag was het aan de 'ee'. De leerlingen leerden dit uitspreken en herkennen in verschillende woorden zoals veer, zee, beer... Naast de klank leren ze ook het gebaar van de 'ee'. Ook aan de ouders werd gevraagd om mee te doen. Het was mooi om te zien hoe leuk het voor de ouders was.


 

Na een tweetal uurtjes keerden we terug naar onze eigen klas. Omdat het onze echte laatste lesdag was, gaven we alle lessen. We vinden lesgeven hier fijn, dus was dit alvast een hele leuke dag!

Vrijdag 13 maart
Op vrijdag waren we al heel vroeg wakker. We hadden bloemen besteld om onze juffen te bedanken en dus moesten we er nog om. Gelukkig was de vrouw van de winkel zo vriendelijk om de bloemen te brengen naar school, want we wilden vele juffen bedanken.

Bloemen voor de juf van Tessa.

Ook de juf van Stefanie werd in de bloemetjes gezet.
 
Om 8uur begon de opening met de vlag, De kleuters zongen het volkslied en lazen het gebed voor. Na dit alles was het tijd voor ons. We spraken een dankwoord uit voor de hele school. Daarnaast gaven we onze bloemetjes aan het schoolhoofd, het onderhoofd en onze mentoren. Als geschenk voor de school hadden we ook een doos vol materiaal voorzien. Zo kregen ze verf, schriftjes, potloden, balpennen en zo veel meer.

De geschenken en het materiaal gaven niet de meerwaarde aan deze dag, maar de liefde die we kregen van alle juffen en alle kinderen. De tranen hebben gevloeid, maar we hebben ook veel gelachen. Dinsdag gaan we nog even terug omdat we het nu al missen.
 
klas 6B
 
klas 5B

Groeten uit Suriname!
Stefanie en Tessa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten