maandag 9 maart 2015

Een korte, maar krachtige week!

Hallo iedereen!

Hier zijn we terug. Doordat we al eindje niets meer gepost hebben, zullen we onmiddellijk twee berichten plaatsen. We beginnen met een weekoverzicht.

Op maandag 2 maart was het geen gewone lesdag. Er was een pedagogische studiedag, waardoor de leerlingen vrij hadden. Samen met de andere leerkrachten kregen wij godsdienstonderricht. Het onderwerp was identiteit. Jezelf als leerkracht beter leren kennen was het hoofddoel. Via een test met vragen kwamen we te weten welk dier we zijn als we lesgeven. Juffrouw Stefanie was een vlinder. Het hoofdkenmerk dat hierbij hoort, is een actieve lesstijl met veel eigen inbreng. Juf Tessa was een duif. Dat wil zeggen een charismatische leerkracht met aandacht voor elk individu. Naast een vlinder kon je ook nog een roodborstje of een adelaar zijn. Via deze test leerden wij dat er heel veel verschillende leerkrachten zijn, maar dat samenwerken met iedereen belangrijk is.


Op dinsdag ging Stefanie alleen naar school. Tessa bleef thuis met koorts. In het weekend kreeg Tessa al een rode uitslag. Deze werd steeds erger en ook de koorts ging de hoogte in. Daardoor kon ze niet lesgeven, maar haar mentor begreep het onmiddellijk. Met antibiotica ging de koorts vlug weg, waardoor ze de woensdag terug paraat was. De rode uitslag is pas sinds gisteren (8 maart) verdwenen. Wij denken dat het komt door een plaatselijke mug: de chikungunya mug. Daar bestaat er geen vaccinatie voor, nochtans slaat hij in ons gebied hevig toe.

Op woensdag was het in Suriname voorleesdag. Ouders kwamen om een boek voor te lezen. Bij juf Stefanie kwam de mama van een leerling uit de klas voorlezen. Zij was verloskundige en dat zag je ook aan haar uniform. Bij juf Tessa kwam ook een mama lezen, maar zij was politievrouw. Dit zag je ook aan het uniform. Zo zie je dat de mensen hier trots zijn op wat ze bereikt hebben!


Donderdag 10 maart was al de laatste lesdag van de week. Het was een korte week, doordat er opnieuw een feestdag was. Ook vandaag was er iets speciaal op school. Het was tijd voor schoolfotografie. Naast een klasfoto konden de leerlingen nog kiezen voor kalenderfoto's, individuele foto's en foto's met vriendjes. Wij zijn hier heel erg geliefd, waardoor we op wel 30 foto's staan. Het schoolteam heeft ons ook al helemaal toegelaten, want wij staan alvast op de personeelsfoto. Ook onze eerste klasfoto als juffen is een feit!

Hopelijk ben je al benieuwd naar het vervolg.
Stefanie en Tessa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten