maandag 9 februari 2015

Tijd om les te geven

Hier zijn we weer!

Deze week vliegen we erin: tijd om les te geven!
Vandaag mochten we allebei een lesje taal geven met als thema 'trouwen'. Doordat wij beiden in groep 2 staan, kunnen wij onze voorbereidingen samen maken. Dit is hier een pluspunt.
We hebben hier geen printer. Dus moeten wij ons creatief opstellen.

Onze mentoren gebruiken weinig materiaal. Met weinig middelen proberen wij toch onze eigen accenten te leggen. Zo maakten wij een tekening over een bruid en een bruidegom.


De leerlingen waren alvast enthousiast over het gebruik van deze tekening. Toch is het een grote aanpassing voor ons. Ook al spreken ze hier Nederlands, je hoort soms duidelijke verschillen. Een voorbeeld hiervan is: wandelen (BE) = lopen (SU), lopen (BE) = rennen (SU).

Discipline en kordaatheid is hier soms ver te zoeken. In de klas van juffrouw Stefanie liep het vandaag bijzonder goed. De leerlingen waren druk aan het werk en hadden er ook plezier in.
In de klas van Tessa is dit heel wat anders. Toch was haar les geslaagd: de leerlingen bleven op hun stoel zitten, staken soms hun vinger in de lucht en er vlogen geen linialen in het rond.. Al bij al, was het dus een goede les!

De les rekenen bij juffrouw Stefanie.
Het telraam wordt hier steevast gebruikt.


Een gelijkenis met België: een lesje schrift begint ook met het losmaken van de handen.

Deze week mogen wij minstens elke dag één les geven. Dit zal in realiteit echter niet zo zijn. Onze mentoren houden ervan om de klas te verlaten. Daardoor mogen wij onverwachte lessen geven.
Wij vinden dit wel leuk, want daardoor leren wij hoe het is om een eigen klas te hebben.

Wij kijken al terug uit naar morgen!

Groeten uit Suriname
Tessa en Stefanie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten