donderdag 5 februari 2015

Elke dag een nieuw avontuur!

Hallo iedereen!

"Elke dag een nieuw avontuur": dat mag je hier wel zeggen! Deze morgen hadden we geen elektriciteit en water. Dat blijkt hier normaal te zijn. Er is te weinig stroom voor het hele land, waardoor ze het verdelen onder districten. Vanmorgen was het blijkbaar aan ons district om even zonder stroom te zitten.. Gelukkig wist onze buurman Werner raad, want het was net schooltijd.

Toen wij op school aankwamen, begon ook alles wat later door de stroompanne. Om 8 uur begon het ochtendgebed. Dit is een gebed onder de leerkrachten. Meestal wordt er ook een lied gezongen.

Na de gebeden met de leerkrachten was het tijd om naar de klas te gaan. Ook hier wordt er telkens gebeden voor en na de pauzes. Vandaag was het tijd voor pap! Alle leerlingen kregen zo pap in een kopje en mochten dan lekker smullen Dit is elke dinsdag en donderdag.

De leerlingen genieten van hun pap.
 
Wat doen wij als school gedaan is?
De lessen duren tot 13 uur, maar voor ons is het nog niet gedaan. Wij zijn al aan het brainstormen voor de lessen die we zullen geven. Voor Stefanie is het morgen al de grote dag. Tessa mag maandag haar eerste les geven, spannend!

Na een werknamiddag sloten we onze dag af met een gezelschapsspel. We speelden dit met het buurmeisje en de buurjongen. Zoals je ziet, integreren wij ons goed in het Surinaamse leven.


Om te eindigen, sluiten we af met enkel foto's van onze stageklassen.

Dit is de klas van Stefanie: 2B.
In deze klas zitten 26 drukke, maar flinke leerlingen.
Ze houden van praten en lachen.


Dit is de klas van Tessa: 2A. Dit is een heel drukke klas.
Hier zijn ze flink aan het werk, maar dit is zelden zo...
Dit is ook de klas van Tessa.
Dit is een spellingsles, maar zoals je ziet zit bijna geen enkele leerlingen op zijn/haar stoel.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten