dinsdag 17 februari 2015

Carnaval op school

Maandag 17 februari 2015

Na ons welverdiende weekend was het terug tijd om naar school te gaan. Wij stonden beiden alleen in de klas, want onze juffen waren op bijscholing. Wij waren voorbereid, maar toch was het een hele uitdaging. De leerlingen wilden ons natuurlijk testen. Daardoor waren het soms kleine duiveltjes.

Wij mochten taal, rekenen, schrijven, lezen en godsdienst geven. Onze lessen konden we met veel voldoening afwerken. Zoals eerder gezegd, straffen en belonen kennen ze hier niet. Wij hebben dit toch proberen toe te passen in samenspraak en met toestemming van het schoolhoofd. Als de leerlingen drie streepjes hadden, moesten ze naar haar. Dit was twee keer het geval. Beiden waren we consequent en dus haalden we haar erbij als het nodig was. De leerlingen waren daarna opnieuw flink, maar dit bleef soms niet lang duren.

Om 13 uur was onze stem flink verminderd, maar toch waren we tevreden over onze dag. Na deze spannende en leerrijke dag, stond onze buurman ons op te wachten met konijn op Surinaamse wijze.Dit had hij gevangen tijdens een jacht.
De klas van juf Tessa tijdens de les taal. 

De klas van juf Stefanie tijdens de les godsdienst.
Onze buurman wilde ons die dag ook eens van zijn jacht doen genieten. Zo nam hij ons mee op zijn boot. We vaarden de Saramacca rivier af op jacht naar brulapen. Dit is hier de gewoonte, dus stemden wij hiermee in. De brulapen hadden waarschijnlijk gehoord dat we eraan kwamen, want we hebben geen enkele gezien. Ze schuilden wellicht allemaal diep in het woud.

Moment net voor de zware stortbui. 

Dinsdag 18 februari 2015

Deze dag was een speciale dag. Er werd carnaval gevierd op school. De lessen verliepen niet zoals gewoonlijk, want er was een snoepverkoop gepland. Vanaf 10 uur stonden alle klassen buiten om verschillende dingen te verkopen. Zo verkochten ze vers fruit, bami, nasi, popcorn, ijsjes... De kinderen konden zich ook nog laten schminken. De winst ging naar de klassen zelf.

De leerlingen waren ook verkleed. Toch merkten wij enkele verschillen. Bij ons is het de gewoonte om verkleedkledij aan te hebben. Hier is dat niet zo. De leerlingen maken hun kledij vooral zelf.
Er was ook geen stoet in de straat en bijna geen muziek.

Na het vieren van carnaval en een hele namiddag druk werken, gaan wij vroeg slapen.
Gisterennacht was een bewogen nacht met veel getrommel van de regen op het dak. Daardoor zijn wij nu heel moe.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten