woensdag 11 februari 2015

Bezoek aan het RKBO

Dinsdag 10 februari 2015
Dinsdag was een normale schooldag.
Juf Stefanie had aan haar leerlingen gevraagd om speelgoed, fruit en gerief over het geloof mee te brengen. Bijna iedereen had dit meegebracht. De leerlingen vonden het super om er over te vertellen. Natuurlijk wilden enkelen ook op de foto.

Het speelgoed is ongeveer hetzelfde als van bij ons.
Poppen en barbies kennen ze hier alvast heel goed.
 
 
Na het verteluur was het tijd om te gaan turnen. De leerlingen dragen allemaal hetzelfde, namelijk een blauwe T-shirt en een zwarte short. Ook hier gebeurt het dat leerlingen hun turnkledij vergeten. De leerkracht zal hen daarvoor niet straffen, want straffen is hier uit den boze.

Turnen gebeurt hier op blote voeten.
De leerlingen leerden honkbal.

Bij juf Tessa was het tijd om te rekenen. De leerlingen leerden bewerkingen tot 100. Het is altijd een uitdaging om les te geven in deze klas. Toch slaagde juf Tessa erin om de leerlingen flink te laten meewerken.
De rekenles bij juffrouw Tessa.
In de klas van Tessa kwam ook de muziekjuf. De klas was echter niet meer flink. De leerlingen wilden niet luisteren. Zo liepen er leerlingen uit de klas, sloegen ze elkaar.. Toch werd er weinig aan gedaan. De leerkrachten hebben hier vooral een opvoedende taak. Hun motto is dan ook: een opvoeder praat en straft niet.

Woensdag 11 februari 2015
Vandaag mochten wij naar de hoofdstad. We namen de bus om 6 uur s'ochtends in Groningen. Twee uren later waren wij eindelijk in Paramaribo. Het was een lastige rit: veel file, vermoeidheid en last van muggen...

Om 9 uur werden wij ontvangen bij het RKBO. Dat is de stichting Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs. Normaalgezien gebeurt dit bij aanvang van de stage, maar bij ons was dit niet het geval. Dit komt omdat het hoofd niet op de hoogte was van onze komst in Suriname. Ze is pas een maand de directeur van het RKBO, daardoor blijkt de communicatie wat zoek te zijn. Hier in Suriname vormt dat echter geen probleem. Wij werden vriendelijk ontvangen en ze wenste ons veel succes op onze stage.

Na het bezoek aan het RKBO hadden wij nog even tijd over. Onze bus kwam pas om 16uur.
Daardoor gingen wij nog even rondkijken in de hoofdstad. De warmte was vandaag erg drukkend, waardoor het niet zo genieten was van de zon. Daardoor kozen we om even de winkels af te lopen. Zo ontdekten we een boekenwinkel. Dat was voor ons een hele opluchting, want hier kunnen we dus voortaan ons schoolgerief kopen: tekenmateriaal, kleurtjes, leesboeken enzovoort..

Na het ontdekken van deze boekenwinkel, kochten we nog wat plaatselijk fruit. Daarna was het tijd om onze bus te gaan zoeken... Dit is hier een hele opgave, maar het is ons toch gelukt!

Om 17u30 waren wij veilig en wel terug in ons huisje.
Tijd om onze boekentas te maken, want morgen terug een nieuwe schooldag!
Groeten van Stefanie en Tessa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten